groenten-wortels-prei
[centered_excerpt]

Eten volgens het seizoen 

Vroeger was het niet anders. De producten die in het seizoen waren kon je eten. Tenzij je in een eerder seizoen groente of fruit had ingemaakt. 

Uitstoot beperken

De variëteit aan producten die we nu kennen was er vroeger niet. Bijna het gehele jaar is alles te verkrijgen. Maar is dat echt nodig? En is het duurzaam? Het korte antwoord is nee. Producten buiten het seizoen worden vaak in een verwarmde kas geteeld. Het verwarmen van de kas kost veel energie. Ook worden producten vaak van veraf ingevlogen. Dit zorgt voor onnodige uitstoot.  

Koop lokaal 

Een meer duurzame manier om groente en fruit te kopen is door zoveel mogelijk lokaal en uit het seizoen te kopen. Het letten op producten in het seizoen kan zelf tot wat meer creativiteit leiden omdat je elk seizoen met andere producten weer lekkere recepten kan maken! Ook kun je producten kiezen met een keurmerk zoals On the way to Planet Proof of het Eko-Keurmerk. 

Seizoenskalender  

Het voedingscentrum heeft een handige seizoenskalender opgesteld zodat je duidelijk kan zien welke producten in het seizoen zijn.